Novosti

natrag

18 - 04 - 2018

Karlovac, Korana

Prva akcija čišćenja u Karlovcu na rijeci Korani

U godini u kojoj obilježava 50 godina uspješnoga poslovanja u Republici Hrvatskoj Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće projekt Od izvora do mora usmjeren na čuvanje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama poticat će i podržavati akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podizati svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

Prvu akciju čišćenja, kojom će biti pokrenut ovaj društveno odgovoran projekt, Coca-Cola organizira u suradnji s karlovačkom Udrugom za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u subotu, 21. travnja, dan uoči Dana planeta Zemlje. Sa zadovoljstvom pozivamo sve da nam se pridruže u akciji koja će početi u 15 sati na predjelu Kod Slapa na rijeci Korani.

Projekt Od izvora do mora partnerski su podržali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Hrvatske vode, Savska komisija i Institut „Ruđer Bošković“.

U akciji će čišćenja u povodu predstavljanja projekta „Od izvora do mora“ sudjelovati:

te domaćini:

Cilj je ove akcije potaknuti i druge nevladine udruge na uključenje u projekt Od izvora do mora, koji je dio Coca-Colinih nastojanja kao društveno odgovorne tvrtke i predvodnika u korporacijskome građanstvu da doprinese odgovornomu korištenju i kvalitetnom zbrinjavanju ambalaže.

podijeli na facebook
|