Akcije čišćenja

natrag

30 - 07 - 2018

08h

Zadar, Plaža Puntamika

Smells Like GREEN Spirit

Udruga "AEGEE-Zagreb" organizira akciju čišćenja na zadarskoj plaži Puntamika koja se nalazi sjeverno od svjetionika.  Riječ je o šljunčanoj plaži na koju svakodnevno dolaze kupači.

Akcija će biti provedena u sklopu ljetne škole AEGEE-Zagreba "SUmmer Course: Smells Like GREEN Spirit" čija je tematika usmjerena na ekološku održivost, probleme onečišćenja prirode te njezinog uništavanja i upoznavanje ljepota hrvatske prirode. Sudionici ljetne škole su 24 mladih Europljana (18-30 godina) te 6 organizatora i pomoćnika koji ih prate. Skupljao bi se sav otpad koji se nađe na plaži.

Akcija čišćenja bit će ujedno i edukacija o posljedicama masovnog turizma na hrvatskoj obali, kako se brinuti za prirodu te koliko onečišćenje plaže može utjecati na čistoću i kvalitetu morske vode. Sudionici će se također naučiti osobnoj odgovornosti o brizi za prirodni okoliš.

Svi su dobrodošli pridružiti se akciji čišćenja koja će se održati 30. srpnja u 8 sati. Okupljanje sudionika akcije započinje 15 minuta prije na samoj plaži, sjeverno od svjetionika.

Ime organizacije/udruge koja organizira akciju čišćenja

AEGEE-Zagreb, Udruga studenata Europe

Mjesto (lokacija)

Zadar, plaža Puntamika (sjeverno od svjetionika)

E-adresa udruge ako se želite priključiti akciji čišćenja

aegeezagreb@gmail.com

podijeli na facebook